Ruttkai Éva

Index

Életrajz

Munkásság

Gondolatok...

Olvass...

Média

Vendégkönyv

Galéria   Fórum   Blog        Üdvözlöm a honlapon!!
Az oldalnak ez a része a Tündérkirálynőnek is gyakran (és méltán) nevezett Ruttkai Évával foglalkozik. A lap személyes oldalnak indult, de mára kinőtte magát, tudomásom szerint a legteljesebb lap az internten Latinovitsról és Ruttkairól, hiszen itt egy helyen megtalálható sok érdekes információ, az eddigi legteljesebb szerep-adatbázis, idézetek, képek... Szerény tehetségemmel azon leszek, hogy a honlapom továbbra is pótolhassa egy hivatalos Ruttkai-oldal hiányát.

Az Indexre kattintva visszajuthatnak a nyitóoldalra, ahonnan továbbléphetnek Latinovits Zoltán oldalára;
Ruttkai Éva életrajzát az Életrajz menüben találják;
a Munkásság menüpont alatt találhatják szerepeinek listáját, információkat pódiumműsorairól;
saját gondolataimat, naplószerű bejegyzéseimet találhatják a Gondolatok... hivatkozásra kattintva;
ha olvasni támadt kedvük, kattintsanak az Olvass...-ra: könyvek listája, idézetek;
a Média menüből juthatnak el a hangtárba, videótárba, az oldal kis ikonbázisába és ott találják az újdonságokat is;
a Vendégkönyvben megírhatják véleményüket az oldalról;
a Galéria folyamatosan bővül újabb és újabb fotókkal; a Fórumban találkozhatnak, beszélgethetnek a többi látogatóval;
az oldalhoz nem szorosan, de valamilyen szinten kapcsolódó információkat a Blogban találják.

Remélem, jól fogják érezni magukat az oldalon, és máskor ellátogatnak!
 .oO Rózsa Oo.

[Ha erre az oldalra szeretnének visszajönni: katt a képre bármelyik aloldalon!]
[Az oldalon közölt szövegek szerzői jogáról valamint a felhasznált forrásokról: ld. az Impresszum menüpontot!]

Hírlevél
A hírlevélre feliratkozni a szemanrozsa@gmail.com címen lehet.
A levél témája „Feliratkozás” legyen, és a levélben írja meg azt a címet,
amire szeretné kapni a hírlevelet (akkor is, ha megegyezik a feladó címével!).
Gyorsan és egyszerűen feliratkozhatnak néhány adat megadásával
itt is.

Hírlevelet küldök majd minden nagyobb frissről, és
reményeim szerint havonta lesz egy általános hírlevél is.


Frissek
2012. november 2.
E hónap 7-én, vagyis jövő szerdán lesz az oldal 5 ÉVES. Ez alkalomból játékot hirdettünk a facebook-oldalunkon: minden nap egy kérdésre kell válaszolni
Ruttkai Évával és/vagy Latinovits Zoltánnal kapcsolatban – a végén nyeremények is várhatók!
--
A honlap felújítása folyamatban van! A friss hírkért addig is látogassák facebook-oldalunkat.
Megértésüket köszönjük!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

2011. november 15.
Mint arról bizonyosan értesültek – tévéből, rádióból vagy a honlap facebook-oldaláról – november 16-át Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán emlékének szenteli a Magyar Rádió. 51 évvel ezelőtt ezen a napon ismerkedtek meg, pontosabban ennek a napnak az éjszakáján írt, hajnalba nyúlóan, levelet Latinovits Ruttkainak. A Kossuth Rádió több műsora is foglalkozik a Színészkirállyal és Tündérkirálynővel, de a Bartók adón is figyelemmel követhetnek egy beszélgetést. Aki pedig lemaradna bármelyikről is, a Magyar Rádió Hangtárában visszahallgathatja a műsorokat. Részletekért nézzenek be az Újdonságok oldalra.

2011. augusztus 23.
Évfordulók éve ez. Június 4-én volt Latinovits halálának 35., szeptember lesz Ruttkai halálának 25. évfordulója, és idén lenne 80. éves a Színészkirály. Ez alkalomból, még kissé a szeptemberi kettős évfordulós hónap előtt néhány újdonsággal szolgál az oldal. Az Idézetek oldalon olvasható Blaskó Péter gondolata Latinovitsról, valamint bővült(ek) a cikkek listája (listái) is: Latinovits, Ruttkai.

2011. január 3.
Istentől megáldott, boldog új esztendőt kívánok mindnyájuknak!
A Ruttkairól és Latinvoitsról szóló Álomszínészpár könyvből olvashatnak egy kis ízelítőt, ha ellátogatnak az Olvass bele oldalra.

2010. december 30.
Hamarosan itt van az új év, előtte Ruttkai Éva születésnapja. Ez alkalomból frissült mindkét színész könyvlistája, a legújabb, közös kötettel is, melyről ismertető is olvasható.
Bővült a videótár is néhány Mtv-s videóval, valamint egypár újabb Ruttkairól szóló és tőle származó idézetet is olvashatnak.
Istentől megáldott, boldog új esztendőt kívánok mindnyájuknak!


2010. szeptember 22.
A két évforduló, Latinovits születésének (szept. 9.) és Ruttkai halálának (szept. 27.) évfordulója közötti időszakra ígért frissítések egy részével sikerült elkészülnöm. A Latinovits Zoltánnal kapcsolatos újdonságokról a Latinvoits aloldalon olvashatnak. Frissek:
– minden aloldalon új, a lap tartalmához igazodó fejléckép látható
– került fel még néhány hivatkozás a Ruttkai - Cikkek alpontba (a lista még nem teljes)
– tartalmat kapott a Pódium aloldal is, előadóműsorainak listájéval, esetenként műsorrendjével, valamint a megjelent hanghordozó hivatkozásával
– egyik kedves látogató jóvoltából felkerült az oldalra két pdf-formátumú anyag is, szintén a Cikkeknél találhatóak
Készenlétben állok néhány új képpel is, de gondjaim akadtak a galériával, melyeket még nem sikerült elhárítanom, valamint következik a fent említett hiányosságok pótlása, újabb idézetek, filmismertetők is.
Kellemes olvasást!


2010. szeptember 3.
A hamarosan közelgő, kettős évforduló alkalmából jelentősebb frissítéssel készülök, körülbelül 10 napon belül kerülnek fel. Addig is olvassák a Híreket, ahonnan egyenes hivatkozás visz az Újdonságokhoz!

2010. június 4.
34. Ennyi  éve nincsen már közöttünk a Nagy László által színészkirálynak nevezett Latinovits Zoltán. További frissek a Latinovits-oldalon!

2010. február 17.
Mint azt már bizonyára észrevették: az oldal elköltözött. Nem szívesen tettem, muszáj volt, de végülis azt hiszem, jó ez az új hely.
Ennek folytán készül a számvetés arról a nagyjából két és fél évről, amit az extra.hu tárhelyén töltött a lap, pontosabban annak mérhető részéről – a napokban fent is lesz.
További frissek a Latinovits-oldalon!

2010. január 7.
Exkluzív videó a Ruttkai-emlékgyűrű átadásáról a Videótárban!


2009. december 31.
Visszamenőleg is áldott Karácsonyt, valamint békés, boldog, sikerekben és örömökben egyaránt gazdag Új Esztendőt minden kedves látogatómnak!
Átadták a Ruttka-emlékgyűrűt – olvashatnak róla az Újdonságok menüben. Új almenü kapott az Olvass... oldalon: Cikkek cím alatt összegyűjtöttem egy csokorravalót a Ruttkairól megjelent írásokból. A honlap szerksztőjeként ezzel tisztelgem a 82 éve született művésznő előtt.

2009. július 6.
Tartalmi frissek a Latinovits-oldalon! Feltöltve Latinovits rendezései és egy tanulmány az 1973-as Gorkij-rendezésről. Részletek itt.
A Linkek menüpontba felkerült néhány új hivatkozás, mindegyik az ÚJ! ikonnal jelezve.

2009. július 4.

Végre-végre, elérkezett ez a nap is, hogy feltölthettem a megújított lapot a netre! Tartalmi friss egyelőre nem sok van (folyamatban van egy-két dolog, de még egyeztetnem kell bizonyos emberekkel), szerkezetileg azonban jelentősen átalakult. Minderről, valamint a végre ténylegesen beinduló hírlevélről a Latinovits – Gondolatok menüpont alatt részletesebben olvashatnak.

2009. január 2.
A nyitóoldalon jeleztem: a főmenü Média – Újdonságok menüpontjában olvasható egy beszámoló a december 30-i emlékdíj-átadásról.
Valamint belinkeltem az Olvass... menüpontot, és elérhetővé tettem a többi oldalról is.

2008. december 23.
Friss a Gondolatok...-nál, és lett egy új menü, Olvass... címmel, egy-két dolog ott is van. [Ez utóbbi egyelőre csak innen, a Ruttkais főmenüből érhető el, de nemsokára a többi Ruttkais menüből is, és akkor majd több friss is lesz!!]. Kellemes időtöltést!
Rózsa

2008. szeptember 19.
Üdv mindenkinek ismét!
Sajnos ismét szomorú évfordulóhoz közeledünk: szeptember 27-én lesz 22 éve, hogy a felejthetetlen Tündérkitálynő itt hagyott bennünket. Mivel jövő héten nem tudom szerkeszteni az oldalt, ezért most teszem fel azokat a frisseket, amiket erre az évfordulóra szántam. A Médiában vannak fent Ruttkais hangfile-ok és filmrészletek is (nem csináltam ezeknek külön Ruttkai-menüt, mert szerintem nincsen értelme); a  Galériába pedig a mai nap folyamát töltök fel A fantasztikus nagynénis képeket, az első részből biztosan, lehet, a másodikból is!! Több frissel majd októberben jövök!
Üdv, .oO Fanny Oo.

2008. július 27.

Mint a főoldalon írtam, fent vannak a Galériában az Abigél negyedik részből kifényképezett képek. 
.oO Fanny Oo.

2008. július 24.

Kedves Mindannyian!! Ígértem Nektek Abigél-es képeket. Ezennel fel is tettem párat, az első–harmadik részből. Két hozzáfűznivalóm van. Egyik, hogy a minőség sajnos nem a legjobb, ezért nem én vagyok a hibás, megjegyzem, más sem; a másik, hogy a jobb alsó sarokban volt a vírusírtóm kis vacakja, amit hol ki tudtam szerkeszteni PS-pal, hol nem, ezért viszont elnézést. Remélem, azért így is örültök neki. A napokban jövök a 4. rész képeivel.
.oO Fanny Oo.

2008. július 21.

Frissek: kibővült a szerepek listája, a filmeseké is és felkerültek a színházi szerepek; írtam pár sort a Gondolatok...-ba; a héten valamikor, remélem hamarosan érkeznek majd Abigéles képek, meg ha lesz időm és türelmem, akkor pötyögök be pár Ruttkai-idézetet is (apropó, fogalmam sincs, hogy a váltakozó idézetek mért nem mennek úgy, mint a Latinovits-idézetek).
Szép hetet, .oO Fanny Oo.

2008. ápr. 6.

Figyelem!! Ruttkais film is lesz a tévében!! Az Utazás...-on kívül, amiben Ruttkai is játszik, április 19-én, szombaton 16:40-kor az m2-n láthatjátok a Gabit!!! Ne hagyjátok ki!
Frissítettem a Ruttkai-életrajzot és folyamatosan tettem és teszek fel képeket, ahogy az időmből futja.

2008. márc. 25.

Üdv ismét!
Mint a Főoldalon is jeleztem, Könyvek menüponttal bővült a Ruttkais aloldal.

2008. febr. 5.

Feltöltöttem az Életrjaz menühöz egy – jobb híján így nevezem: – szöveget, melyben Ruttkai Éva vall önmagáról. Nagyon kedves szöveg, és biztosan többen is ismeritek, de azért gondolom örvendtek neki.

2008. jan. 27.

Frissek: kicseréltem az aloldalakon a képeket és az idézeteket is (csak hármat sikerült egyelőre tennem, de majd bővítem még!). A Szerepekhez feltettem a port.hu-n találhatóakat, most nem volt időm a többiek utána járni, de meglesznek azok is :) 

2008. jan. 8.

December 31-én lett volna Ruttkai Éva 80 éves. Csak. Kár, hogy már nem lehet(ett) közöttünk.
Csodák csodája, az m1 és m2 meglepóen sok filmet adott az évforduló tiszteletére, mint pl. A múmja közbeszól, Volt egyszer egy család, Az öreg hölgy látogatása (színházi felvétel), Butaságom története, Csak egy telefon, Komédia a tetőn, Alfa Romeo és Júlia. Ebőől a Volt egyszer...-t már láttam, a Butaságom történetét meg éppen nagyon sokszor, egyik kedvenc filmem, de többit nem. És ennek azért örülök nagyon, mert a szüleim sem látták, vagyis végre adtak olyan filmeket, amelyeket nem látott az ember már egymilliószor!! Írtó klassz filmek egyébként, nem tudom, ki mit látott ezekből, de nagyon megéri megnézni őket!!

Kellemes hetet mindenkinek!

.oO Fanny Oo.


Hírek
2010. dec. 30.
Hegyi Barbaráé a Ruttkai-emlékgyűrű.
Tovább »
Magyar Örökség Díjat kapott Ruttkai Éva. Tovább »

2010. okt. 21.

Sosem látott Latinovits-filmet mutatnak be vasárnap az m1-en!
Tovább »

2010. okt. 19.
Előkészületben a Tündérkirálynő és Színészkirály c. könyv! Részletek fennebb!

2010. szept. 3.
Megjelentek Latinovits vers-felvételei dvd-n!!
Tovább »

2010. máj. 11.
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán emlákkiállítás nyílik Herenden.
További információk »


2009. dec. 31.
Reviczky Gábor kapta a Ruttkai-emlékgyűrűt.

Tovább » 

2009. júni 4.

Latinovits-kiállítás nyílt a Budavári Önkormányzat Várnegyed Galériájában, Gyászunk a Színészkirályért címmel. Tovább »

2009. jan. 2.
Átadták a Ruttkai Éva emlékgyűrűt. Tovább »

2008. dec. 23.
Egy hét múlva átadják a Ruttkai-emlékgyűrűt! Tovább »

2008. nov. 25.
Babits-lemez a boltokban holnaptól!! Tovább »

2008. nov. 12.
Új Babits-lemez jelenik meg, melyen a Színészkirály is hallható! Tovább »


Ruttkai Éva a tévében
Partneroldalak● Alteregó Irodalmi Előadócsoport


● Hang-Fal [elhunyt színészek digitális emlékműve]● Hernádi Judit rajongói oldal


● Latinovits Zoltán Alapítvány● Színház.hu● Venczel Vera hivatalos oldala


●  Vígszínház – a '70-es évek fekete-fehérben Linkek | Oldaltérkép | Impresszum
.oO Rózsa Oo. © Copyright 2007–2011.
  Host: 
000webhost.com | Nyitás: 2007. nov. 7.
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox | Ajánlott felbontás: 1024x768 (de az oldal illeszkedik a felbontáshoz)
  


Free web hostingWeb hosting